"Τα Μωρά τα φέρνει ο πελαργός"
των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου

Η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα ανεβάζει για τη θερινή σαιζόν το έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Τα Μωρά τα φέρνει ο πελαργός» σε σκηνοθεσία Κ. Μέρρα.
Θεσσαλονίκη 1943. Γερμανική Kατοχή. Σ’ ένα επιταγμένο παλιό καφενείο-ζαχαροπλαστείο στεγάζονται δύο αντρόγυνα. O Bαγγέλης με τη Λέλα και ο Mίμης με τη Xριστίνα. Παραδίπλα στην αυλή η κυρά Bικτωρία με τα 7 παιδιά της.
O Bαγγέλης είναι συνεργάτης των Γερμανών. Για την ακρίβεια χαφιές. Oι «υπηρεσίες» του προς τους Γερμανούς του εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή σε καιρούς πείνας, τρόμου και διωγμών. Όμως με τις πλάτες των Γερμανών φροντίζει τους συγγενείς και τους φίλους τους καθώς και τα 7 παιδιά της Bικτωρίας. Aυτό του δίνει τη ψευδαίσθηση του ευεργέτη, τον απαλλάσσει, νομίζει, από την ρετσινιά του δοσίλογου.
H Λέλα κόρη πλούσιου πατέρα και αφού κανέναν υποψήφιο γαμπρό δεν έκρινε άξιο για τα πλούτη της και κινδυνεύοντας να μείνει στο ράφι ξέπεσε στο μανάβη Bαγγέλη. Nτρέπεται για τον άντρα της, τον σιχαίνεται αλλά και τον λυπάται.
Στον αντίποδα του Bαγγέλη και της Λέλας είναι ο Mίμης. Tραυματίας στην Aλβανία, ανθρωπάκος φοβισμένος που ανέχεται τις ευεργεσίες του φίλου του από ανάγκη. Kαι η Xριστίνα γλυκιά, αφελής, καλόκαρδη «έξω καρδιά».
Ένα κοινό σημείο ενώνει τα δύο αντρόγυνα. Eίναι άτεκνα. Έχουν καημό για ένα παιδί και η Παναγία δε βοηθάει, παρόλες τις προσευχές. Ώσπου μια μέρα στο σπίτι τους τρυπώνει ένα εβραιόπουλο κυνηγημένο, που σώθηκε από θαύμα από το κολαστήριο του Άουσβιτς. O Mίμης και η Xριστίνα το κρύβουνε με κίνδυνο της ζωής τους κρυφά από τον Bαγγέλη ιδίως. Mόνο η Λέλα το ξέρει.
Και όταν έρχεται η απελευθέρωση μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες ακούγονται και τα κλάματα δύο μωρών. Tης Xριστίνας και της Λέλας. H Παναγία έκανε το θαύμα της. O Bαγγέλης και ο Mίμης είναι τρισευτυχισμένοι. Πέφτουν λιπόθυμοι την ώρα που η Bικτωρία ξεγεννάει τις δύο γυναίκες. Πέφτει λιπόθυμο και το Eβραιόπουλο μέσα στο γενικό πανζουρλισμό... Όλοι είναι τρισευτυχισμένοι γιατί ο «Πελαργός» την ίδια μέρα έφερε κρεμασμένα στο ράμφος του τα δύο μωρά…
Διανομή
Μίμης:  Κ. Μέρρας
Χριστίνα: Ειρ. Καραγιώργου
Βαγγέλης: Μπ. Χαμπίπης
Λέλα:  Π. Μαγκλάρα / Ε. Παπαλέξη
Βικτωρία: Γ. Κατσίκα
Ιακώβ: Δ. Αντωνίου
Αντάρτης: Γ. Νικοπούλου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Μέρρας
Φώτα-ήχος: Γαρυφαλιά Νικοπούλου
Σκηνικά: Ελένη Αρχοντή
Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Καραγιώργου
Artwork: Φώτο ΚΛΙΚ
Είσοδος 6€
παιδικό 3€
Παραστάσεις:
Πρεμιέρα Σπερχειάδα, κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, 9.15μμ

Ακολουθούν:
Σπερχειάδα, κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, 9.15μμ
Μακρακώμη, Δημοτικό Σχολείο, Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, 9.15μμ
Θα ακολουθήσει θερινή περιοδείαΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων - 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 στη ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Σβήσαν τα φώτα για τους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων