Το Θ.Ε.Σ.Μα παρόν …και στις γιορτές  Το Θ.Ε.Σ.Μα παρόν …και στις γιορτές

Το Θ.Ε.Σ.Μα, συναγωνιζόμενο επάξια με τις μεγάλες Αθηναϊκές σκηνές, γέμισε την εορταστική περίοδο με 2 παραγωγές.

Εκ πρώτης, η Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα παρουσίασε το αστυνομικό έργο του Ρομπέρ Τομά, «8 Γυναίκες κατηγορούνται», σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα. Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου που ξετυλίγεται τη δεκαετία του ’50 στη Γαλλία, σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία όπου οκτώ γυναίκες, ανακαλύπτουν το μοναδικό άντρα του σπιτιού νεκρό. Αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω καιρικών συνθηκών, προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια από αυτές, πιθανόν, να είχε κίνητρο να διαπράξει ένα τέτοιο φόνο. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, καθώς η κάθε μια έχει το δικό της κίνητρο να σκοτώσει. Η αλήθεια και το ψέμα συγκρούονται αποκαλύπτοντας ένοχα μυστικά σε ένα μοναδικό παιχνίδι μυστηρίου. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται…

Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά: Μαίρη Βαθειά - Ντζούνα (Γκάμπυ), Βιβή Γκίκα (Σουζάνα), Βιβή Ζαφείρη (Αυγουστίνα), Ειρήνη Καραγιώργου (Λουΐζα), Γιώτα Κατσίκα (Σανέλ), Κούλα Μπούσιου (Γιαγιά), Γαρυφαλιά Νικοπούλου (Κατρίν), Ελισάβετ Παπαλέξη (Σιμόν).
Σκηνοθεσία: Κώστας Μέρρας, Σκηνικά: Ελένη Αρχοντή, Κοστούμια: Βάσω Καρανίκα, Μουσική: Κώστας Μέρρας - Ειρήνη Καραγιώργου, Χτενίσματα: Βαγγέλης Ράπτης
Το έργο έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 8:30μμ στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα και παρουσιάστηκε ακόμη στις 21, 28 & 30 Δεκεμβρίου.
Δευτερευόντως, η παιδική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα παρουσίασε 2 εορταστικά παραμύθια, το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 7:30μμ στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα. Το συγκινητικό κλασσικό παραμύθι του Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και την κωμωδία του Κυριάκου Αθανασιάδη «Ο Χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αϊ Βασίλης». Την επιμέλεια είχαν αναλάβει οι κυρίες Ελένη Αρχοντή και Ειρήνη Καραγιώργου και τη σκηνοθεσία ο Κώστας Μέρρας. Όλα τα παιδιά – μέλη της παιδικής σκηνής ερμήνευσαν τέλεια τους ρόλους τους και μας βοήθησαν να νιώσουμε το κλίμα των εορτών.
Το κοινό της περιοχής και όχι μόνο, αγκάλιασε και τις δυο παραγωγές. Το Θ.Ε.Σ.Μα ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη παραγωγή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων - 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 στη ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Σβήσαν τα φώτα για τους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων