«Μαύρη Κωμωδία», σε φόντο συγκίνησης



Τη «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ σε σκηνοθεσία της κ. Νομικού Δήμητρας ανέβασε η Κεντρική Σκηνή της θεατρικής ομάδας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπερχειάδος το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9μμ στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα».
Πρόκειται για μια παράσταση όπου οι έννοιες φως και σκοτάδι αλλάζουν ερμηνεία. Το σκοτάδι παίρνει ρόλο πρωταγωνιστή, τόσο κυριολεκτικά όσο και σημειολογικά, δίνοντας μια καλή αφορμή στους ήρωες του έργου να βγάλουν στην επιφάνεια τον αληθινό τους εαυτό.
Οι παραστάσεις ήταν αφιερωμένες, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, σε έναν άνθρωπο που η εξαιρετικά καλή και μεγάλη του καρδιά τον πρόδωσε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010. Το Δημήτρη Λιάκο, μέλος της θεατρικής ομάδας. Είχε συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Ο θάνατος του Περικλέους» (1993), «Γιατρός με το στανιό» (1994), «Ο κουτσομπόλης» (1996), «Ζητείται Ψεύτης» (1997). Τιμητική πλακέτα «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» παραδόθηκε στην κόρη του, Λίακου Ντίνα, για την προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα του Δήμου μας.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και στις δύο παραστάσεις, ενώ με την παρουσία του τίμησαν τις βραδιές: ο Δήμαρχος Σπερχειάδος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σπερχειάδος, ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης κ. Ζήσης Βασίλης, ο Δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ψαθάς Ευάγγελος και ο αντιδήμαρχος  κ. Φλωράκης Θανάσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης κ. Ζαγγογιάννης Θρασύβουλος, εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Δήμου Σούρπης καθώς και πολλοί άλλοι.
Οι υπεύθυνοι της θεατρικής ομάδας είπαν: «Ευχαριστούμε την κ. Νομικού για την άριστη καθοδήγηση της και την άψογη συνεργασία. Επίσης δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε το Δήμο Σπερχειάδος, το Πνευματικό Κέντρο και τους καταστηματάρχες που χάρις στην ευγενή χορηγία τους υλοποιήθηκαν πράγματα και καταστάσεις. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο για την καλή διεξαγωγή της παράστασης».
Έπαιξαν ως εξής:

Μπρίντσλεϊ Μίλερ: Μέρρας Κωνσταντίνος
Κάρολ Μέλκετ: Μαγκλάρα Πένυ
Δις Φέρνιβαλ: Κατσίκα Γιώτα

Χάρολντ Κόλλινς: Διαμαντόπουλος Κώστας
Συνταγματάρχης Μέλκετ: Γιαννέλος Ανδρέας
Σκούπαντζιχ: Ροδίτης Ανδρέας

Κλέα: Ζαφείρη Βιβή 
Γκέοργκ Χόφμαν: Λάγιος Γρηγόρης


συντελεστές
Μετάφραση: Κωνσταντινίδης Δημήτρης
Σκηνοθεσία: Νομικού Δήμητρα
Σκηνικά - Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα ΠΚΔΣ
Μουσική Επιμέλεια: Κοντοδήμου Κωνσταντίνα
Φωτισμοί: Πυρωστής Στέλιος
Artwork: Ντζούνας Αλέξανδρος
Μακιγιάζ: Ελένη Ιωάννου - Διαμαντοπούλου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων