Δεσποινίς ετών 39



Την πικρή ηθογραφική κωμωδία των  Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου, «Δεσποινίς ετών 39», σε σκηνοθεσία του κ. Μέρρα Κωνσταντίνου παρουσίασε η Κεντρική Σκηνή το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η πρεμιέρα έγινε ο Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Γυμνασίου ανοίγοντας τον β΄ κύκλο των εκδηλώσεων "ΣΠΕΡΧΕΙΑ 2010" .
 Συγκίνηση, γέλιο αλλά και ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα που προκάλεσε αυτή η βαθειά εσωτερική προσέγγιση που έδωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Μέρρας Κωνσταντίνος, σ’ αυτό το ελληνικό αριστούργημα. Ήταν ένα έργο που μας μετέφερε στην ελληνική κοινωνία της δεκαετίας του ’50. 
Η παράσταση παρουσιάστηκε και την επομένη, κλείνοντας έτσι  κι αυτόν τον κύκλο των εκδηλώσεων, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η θερινή περιοδεία με σταθμούς της: Μακρακώμη (1/8), Δ. Δ. Γαρδικίου (3/8), Δ. Δ. Λογγού του Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου (5/8), Καΐτσα  Δομοκού (6/8), Δ. Δ. Λευκάδος (17/8), Δ. Δ. Φτέρης (18/8), Λιανοκλάδι (25/8), Κάτω Τιθορέα (28/8). Έπαιξαν ως εξής:

Χρυσάνθη: Ζαφείρη Βιβή
Σταμάτης: Ροδίτης Ανδρέας
Φωφώ: Αναστασοπούλου Μάρα

Τηλέμαχος: Διαμαντόπουλος Κώστας
Χήρα ξαδέρφη: Κατσίκα Γιώτα

Κρίτων: Γιαννέλος Ανδρέας
Κύριος: Κοτορλός Φώτης
Αργεντινός: Ντζούνας Αλέξανδρος


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μέρρας Κωνσταντίνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νένοβα Ίνα
Σκηνικά - Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα ΠΚΔΣ
Μουσική Επιμέλεια: Ντζούνας Αλέξανδρος
Φωτισμοί: Πυρωστής Στέλιος
Artwork: Ντζούνας Αλέξανδρος
Μακιγιάζ: Ελένη Ιωάννου - Διαμαντοπούλου


Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπερχειάδος ευχαριστεί όλους, όσοι βοήθησαν, (επώνυμους & ανώνυμους, αιρετούς & μη) να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι εκδηλώσεις.



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων