«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ»


ένα σπίτι γεμάτο ερμηνείες


Ένα από τα σημαντικότερα έργα τόσο του ίδιου του F. G. Lorca όσο και του παγκοσμίου θεάτρου και πιο συγκεκριμένα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», ανέβασε η Κεντρική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα) (που προέκυψε από τη συνένωση των θεατρικών ομάδων των Πνευματικών Κέντρων των αντίστοιχων πρώην καποδιστριακών δήμων).
Σκηνοθετική αρτιότητα και εξαιρετικές ερμηνείες χαρακτηρίζουν την παράσταση που παρουσιάστηκε και συγκλόνισε τους θεατές. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 9.15μμ στο Συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα». Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος του νέου καλλικράτειου δήμου Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου Θ., οι αντιδήμαρχοι κ. Κυριαζής Γ., κ. Μπήτος Κ., κ. Κανέλλος Β., κ. Παπαηρακλής Ν., οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας κ. Ψαθάς Ε. και κ. Κατσίκας Ι., ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου κ. Φλωράκης Α., εκπρόσωποι από τον πολιτιστικό σύλλογο Σούρπης, αλλά και η κ. Μιμή Ντενίση, η Φιλίτσα Καλογεράκου και η κ. Νομικού Δήμητρα. Ακολούθησε μια παράσταση ακόμη στη Σπερχειάδα την επομένη, δύο παραστάσεις στο ανακαινισμένο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Μακρακώμης το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου και μια παράσταση στον Άγιο Γεώργιο το Σάββατο του Λαζάρου.
Έπαιξαν ως εξής:

Μπερνάρντα Άλμπα: Ζαφείρη Βιβή
Πόνθια: Καρανίκα Βάσω
Αδέλα: Αναστασοπούλου Μάρα
Μαρτύριο: Μαγκλάρα Πένυ
Αμέλεια: Κατσίκα Γιώτα
Μαγνταλένα: Παπαλέξη Ελισσάβετ
Αγγούστιας: Ρηγοπούλου Χριστίνα
Δουλικό: Μαστροκώστα Ελισσάβετ
Προυτέντια: Μπούσιου Κούλα
Γειτόνισσα: Χορμόβα Αθηνά
Μαρία Χοσέφα: Γεωργοπούλου Νίτσα

Συντελεστές
Μετάφραση: Μάιρη Βιδάλη
Σκηνοθεσία: Μέρρας Κώστας
Σκηνικά: Μέρρας Κώστας – Βασίλης Ντόβας
Κοστούμια: Δημήτρης Καϊδαντζής
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Αναστασόπουλος
Φωτισμοί: Πυρωστής Στέλιος
Artwork: Φιλιώ Κοτορλού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίνα Νένοβα
Μακιγιάζ: Λαμπαδιάρη Τούλα

Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί όλους τους καταστηματάρχες που έγιναν χορηγοί της παράστασης, τον Δήμο και όλους όσοι ακόμη βοήθησαν με το δικό τους τρόπο στο ανέβασμα αυτής της παράστασης. 















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων