6 για το ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ




Τρία χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της παραγωγής της Κεντρικής σκηνής του Θ.Ε.Σ.Μα «Ο Επίλογος» στο «13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας» με τα έξι βραβεία, άλλη μια παραγωγή από την ίδια σκηνή άλλα και από τον ίδιο σκηνοθέτη (κ. Μέρρα) έλαβε ανάλογης καταξίωσης. Πρόκειται για τη χειμερινή παραγωγή της προηγούμενης θεατρικής περιόδου «Ματωμένος Γάμος», μιας παραγωγής που στιγμάτισε την έναρξη μιας νέας εποχής για το Θ.Ε.Σ.Μα. Αυτής που το Θ.Ε.Σ.Μα απέκτησε τη δική του στέγη. Το ΠΑΝΘΕΟΝ.
Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή προκρίθηκε ανάμεσα στις εννέα καλύτερες ομάδες της χώρας με αρχικό αριθμό 221 προκειμένου να διαγωνιστεί στο «13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου» και στις έξι καλύτερες ομάδες της χώρας με αρχικό αριθμό 132 για να διαγωνιστεί στο «16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας», υπό τη διοργάνωση του θεατρικού εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’. Την Τρίτη 5 Αυγούστου παρουσιάστηκε το έργο στο Κορινθιακό θέατρο Β. Ρώτας και απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας (Κ. Μέρρας) και το β’ γυναικείου για το ρόλο της δούλας (Βιβή Ζαφείρη). Η κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους: Χαρά Μπακονικόλα, Θεόδωρο Εσπίριτου, Νίκο Πιέρο, Μαρία Δημητρούκα και Βασίλειο Ψυχογιόπουλο.
Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 δόθηκε η παράσταση στη Νέα Ορεστιάδα και απέσπασε 3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης, β’ γυναικείου για το ρόλο της δούλας (Βιβή Ζαφείρη) και Ενδυματολογίας (Ελένη Αρχοντή & Βάσω Καρανίκα). Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Γιάννης Μαργαρώνης, η Άννα Κουρή και η Ελένη Κρίτα. Την παρουσίαση του φεστιβάλ, διάρκειας από τις 29 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου, είχε αναλάβει ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Αντώνης Λουδάρος και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Τέλος, το έργο παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στη Σπερχειάδα τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 9.15μμ στη θερινή σκηνή του ΠΑΝΘΕΟΝ ενώ έριξε αυλαία το Σάββατο 24 & την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Κάτω Πετραλώνων.





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων