Σάρωσε το Θ.Ε.Σ.Μα και φέτος στην Ορεστιάδα




Πρόκειται για τη χειμερινή παραγωγή της Κεντρικής σκηνής του Θ.Ε.Σ.Μα «Χαμάμ Γυναικών» της Νελ Νταν σε σκηνοθεσία του Κώστα Μέρρα που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9μμ στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα.
Για μια ακόμη χρονιά η κεντρική σκηνή προκρίθηκε ανάμεσα έξι καλύτερες ομάδες της χώρας με αρχικό αριθμό 130 για να διαγωνιστεί στο «17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας», υπό τη διοργάνωση του θεατρικού εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’. Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 πριν το μεγάλο διαγωνισμό παρουσιάστηκε το έργο στη σκηνή Γυμνασίου Λυκείου Μακρακώμης, ενώ την Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 δόθηκε η παράσταση στη Νέα Ορεστιάδα και απέσπασε 2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας (Κ. Μέρρας),  β’ γυναικείου για το ρόλο της Αυγούλας (Γιώτα Κατσίκα) και Ενδυματολογίας (Γεωργία Κατσάρη & Νάγια Χατήρα), ενώ έπαινο ερμηνείας έλαβε η Ελένη Αρχοντή για το ρόλο της Βάιολετ (χαμαμτζού). Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, η Χρύσα Δαπόντε, η Ελένη Καστάνη,  ο Γιάννης Μαργαρώνης, η Άννα Κουρή και η Σοφία Μουτίδου. Την παρουσίαση του φεστιβάλ, διάρκειας από την 27η Αυγούστου ως την 5η Σεπτεμβρίου, είχε αναλάβει ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Τέλος, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 το έργο παρουσιάστηκε για δυο τελευταίες φορές στο Θέατρο ΑΡΓΩ στην Αθήνα. Τις παραστάσεις εκεί τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιάκωβος Μυλωνάς, ο Μaνώλης Δεστούνης, η Σοφία Μουτίδου κα.

Η διανομή είχε ως εξής:


ΔΙΑΝΟΜΗ
Βάιολετ (χαμαμτζού): Ελένη Αρχοντή
Μπίλλυ: Νίτσα Γεωργοπούλου
Τζόσι: Ειρήνη Καραγιώργου
κυρία Μέντοου: Πένυ Μαγκλάρα
Αυγή: Γιώτα Κατσίκα
Νάνσυ: Δήμητρα Κούτρα
Τζέιν: Βαγγελιώ Κουτσομπλή
   
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Μέρρας
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
 Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τζόυς Μιχαηλίδου
Σκηνικό: Ελένη Αρχοντή, Κώστας Μέρρας
Κοστούμια: Γεωργία Κατσάρη
Κατασκευή μαγιώ εποχής: Νάγια Χατήρα
Artwork: Φιλιώ Κοτορλού
Εκτυπώσεις: Παναγιώτης Παπασταμάτης
Φωτισμοί: Κώστας Μέρρας
Φωτογραφίες – Μαγνητοσκόπηση: Φώτο ΚΛΙΚ
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Κατσίκα
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Χορμόβα, Μπάμπης Χαμπίπης 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων