Η «ΆΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» θαυματούργησε με 21 διακρίσεις στα Φεστιβάλ





Πρόκειται για τη χειμερινή παραγωγή της Κεντρικής σκηνής του Θ.Ε.Σ.Μα «Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία του Κώστα Μέρρα που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, 8.15μμ στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα.
Η κεντρική σκηνή προκρίθηκε ανάμεσα στις εφτά καλύτερες ομάδες της χώρας (και όχι μόνο, μιας και υπήρχε και μια συμμετοχή από το ελληνικό θέατρο Βελγίου) για να διαγωνιστεί στο «1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου 2017», υπό τη διοργάνωση της θεατρικής σκηνής Ηρακλείου. Την Τετάρτη  17 Μαΐου 2017 δόθηκε η παράσταση στο Ηράκλειο και κατέλαβε την 1η θέση αποσπώντας 1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης (με ποσοστό 9,44), 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, μοναδικό βραβείο επιλογής έργου (Κ. Μέρρας), α’ γυναικείου για το ρόλο της Άννυ Σάλιβαν (Ειρήνη Καραγιώργου), β’ γυναικείου για το ρόλο της κ. Ανάγνου (Βιβή Ζαφείρη) και Ενδυματολογίας (Ελένη Αρχοντή & Βάσω Καρανίκα). Η μοναδική ομάδα που απέσπασε ΟΜΟΦΩΝΑ όλα της τα βραβεία με υποψηφιότητα σε όλες τις κατηγορίες για τις οποίες διαγωνιζόταν. Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει η Ευανθία Στιβανάκη (Αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.A, σκηνοθέτης), ο Κωστής Καπελώνης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, απόφοιτος Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν) η Τζένη Καλλέργη (ηθοποιός, απόφοιτος Δραματικής Σχολής Θεάτρου Λυκούργου Σταυράκου), η Κάλλια Αναστασάκη (καθηγήτρια πιάνου, ιδρύτρια Μινωϊκού Ωδείου Ηρακλείου) και η Αντιγόνη Πανταζή (ηθοποιός, απόφοιτος Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μια άλλη σχεδόν συγγενική ομάδα, μιας και κάποια από τα μέλη της υπήρξαν μαθητές του ίδιου δασκάλου (βλ. Μήδεια του Μπόστ, Η μικρή μας πόλη), αυτή της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης σημείωσε παρόμοια πρόκριση και επιτυχία στο ίδιο φεστιβάλ με την εξίσου σημαντική παραγωγή «Το κιόσκι». Η Στερεά Ελλάδα εκπροσωπήθηκε λοιπόν σ' αυτό το φεστιβάλ από δυο αντιπροσωπευτικές ομάδες της.
Επίσης η παραγωγή προκρίθηκε ανάμεσα στις εννέα καλύτερες ομάδες της χώρας για να διαγωνιστεί στο «15ο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου 2017», υπό τη διοργάνωση του Κορινθιακού Θεάτρου “ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ”. Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 δόθηκε η παράσταση στην Αρχαία Κόρινθο και κατέλαβε την 2η θέση αποσπώντας 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, α’ γυναικείου για το ρόλο της Άννυ Σάλιβαν (Ειρήνη Καραγιώργου), β’ γυναικείου για το ρόλο της Έλεν Κέλλερ (Μαρία Βαλτινού) και Ενδυματολογίας (Ελένη Αρχοντή & Βάσω Καρανίκα). Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει ο Τώνης Λυκουρέσης (σκηνοθέτης), ο Νίκος Πιέρρος (πολιτικός μηχανικός) η Κορνηλία Κουντούρη (καθηγήτρια μουσικής, εκπαιδευτικός) και η Μαρία Μαρή (θεατρολόγος, εκπαιδευτικός).
Λίγες μέρες αργότερα η παραγωγή προκρίθηκε ανάμεσα στις εφτά καλύτερες ομάδες της χώρας για να διαγωνιστεί στο «7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2017», υπό τη διοργάνωση της ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ Διστόμου. Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 δόθηκε η παράσταση στο μαυσωλείο Διστόμου και κατέλαβε την 2η θέση αποσπώντας 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, α’ γυναικείου για το ρόλο της Άννυ Σάλιβαν (Ειρήνη Καραγιώργου), ειδικό βραβείο στην μικρή πρωταγωνίστρια για το ρόλο της Έλεν Κέλλερ (Μαρία Βαλτινού), έπαινος ερμηνείας σε όλους τους ανήλικους ηθοποιούς (Ε. Βλαχογιάννη, Δ. Καψαδάμη, Α. Τσιρουνης, Κ. Χονδρογιαννης), βραβείο Ενδυματολογίας (Ελένη Αρχοντή & Βάσω Καρανίκα) και Προγράμματος (Αλέξανδρος Ντζούνας). Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ (ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας), ο Γιάννης Καλατζόπουλος
(ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας) η Λαμπρινή Μίχου (ηθοποιός), η Λένα Σύρου (χορογράφος κινησιολόγος), η Έφη Μεράβογλου (ηθοποιός, σκηνοθέτις, συγγραφέας), ο Πάνος Πενταρίτσας (μουσικός) και η Πόπη Νικήτα (σκηνοθέτις).
Τέλος, αυτή η αξιοσημείωτη παραγωγή για μια ακόμη χρονιά προκρίθηκε ανάμεσα έξι καλύτερες ομάδες της χώρας για να διαγωνιστεί στο «18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας», υπό τη διοργάνωση του θεατρικού εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’. Τη Δαυτέρα 28 Αυγούστου 2017 δόθηκε η παράσταση στη Νέα Ορεστιάδα και απέσπασε 2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας (Κ. Μέρρας),  α’ γυναικείου για το ρόλο της Έλεν Κέλλερ (Μαρία Βαλτινού) και φωτισμού (Κ. Μέρρας), ενώ έπαινο ερμηνείας έλαβε ο μικρός μας πρωταγωνιστής Ανδρέας Τσιρούνης για το ρόλο του Πέρσυ. Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, η Άννα Κουρή, η Ντίνα Κώνστα,  ο Γιάννης Μαργαρώνης, και ο Χρήστος Σιμαρδάνης. Την παρουσίαση του φεστιβάλ, διάρκειας από την 26η Αυγούστου ως την 4η Σεπτεμβρίου, είχε αναλάβει ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ τιμώμενα πρόσωπο ήταν οι Γιάννης Στάνκογλου και Αντογόνη Γλυκοφρύδη. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη.
Η παραγωγή δίνει πολλά συγχαρητήρια στη Θεατρική σκηνή Ηρακλείου, στο Κορινθιακό Θέατρο “ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ”, στη ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ και στο ΔΙΟΝΥΣΟ για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση,  ευχαριστεί το κοινό Ηρακλείου, Κορίνθου, Διστόμου και Ορεστιάδας για την αποδοχή και την επιτροπή των εκάστοτε φεστιβάλ για την τιμή που της έκανε, αλλά και τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στην παραγωγή για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ολοκληρώθηκαν οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων

6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι 6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων